Outplacement

Outplacement is het onvrijwillige vertrek uit de huidige functie en/of organisatie en gaat vaak gepaard met heftige emoties. Tegelijkertijd biedt het juist ook veel kansen en mogelijkheden om je leven een nieuwe wending te geven.

Een outplacementtraject is maatwerk en begint vrijwel altijd met aandacht en ruimte voor het proces van afscheid nemen van je huidige functie. Vervolgens richten we ons op het vaststellen van jouw meest vitaliserende loopbaanperspectief door middel van een persoonsanalyse.

Een terugblik op je werkervaring, een kritische kijk op je cv, kwaliteiten en vaardigheden en eventuele belemmeringen komen hierbij aan de orde. Met de opgedane inzichten stel je een profielschets en een actieplan samen.

Met een helder eigen verhaal en een duidelijk plan kan begonnen worden aan arbeidsmarktverkenning (vacature analyse en netwerken) en arbeidsmarktbenadering (het opstellen van een marktconform curriculum vitae en ondersteuning bij het schrijven van sollicitatiebrieven). Verder besteden we aandacht aan persoonlijke presentatie en bereiden we een sollicitatie- en/of netwerkgesprek voor.